İncil’in dünya tarihindeki eşsiz konumu ve olağanüstü etkisi göz ardı edilemez gerçeklerdir. İnsan fıtratından temel haklarına, eski tarihten modern ideolojilere, temel yasalardan günümüzdeki devlet yönetimine kadar değindiği konuların zenginliği, bu kutsal eserin ne kadar dikkate değer olduğunu gösterir.
Dünyada İncil’i duymayan neredeyse yoktur ama ne yazık ki onu ciddi bir şekilde okuyan ve anlamak için gerekli çabayı sarf eden kişi sayısı çok daha azdır.
Hristiyan ilahiyat fakültelerinde okutulan “Hermeneütik” bilimi, Kutsal Kitap tefsir (yorum) bilimidir. Tefsir kitapları, metnin hayata uygulanmasından ziyade açıklamaya ya da okuyucuya metin hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışır.
Yaşam veren Tanrı’nın sözü olan İncil’in kutsal metni üzerinde on binlerce tefsir kitapları yazılmıştır. Bu eserler bugün dünyanın çeşitli kütüphanelerini doldurmaktadır. Ne yazık ki bunların pek azı Türkçeye çevrilmiş bulunmaktadır. Bu nedenle coğrafyamızdaki insanın İncil’in kutsal mesajını kendi dilinde anlayabilmesi için elinizdeki özgün çalışmaya girişildi.
Yazar bu kitapta diğer yorum kitaplarından farklı bir yöntem kullanmış, ayet ayet tefsir etmek yerine, konuyu içeren tüm ayetleri birlikte yorumlamıştır ve bu yöntemle okuyucuyu rahatlatmakta, 27 bölümden oluşan İncil’in her bir bölümünün yazıldığı tarih ve yazarı hakkında verdiği bilgilerle de aydınlatıcı bir okuma sunmaktadır.
Önsözünde “İnsan olarak Tanrı’nın ebedi olan Kutsal Kelamı’nın anlayışına tam olarak erişmek mümkün değildir. Tekrar ve tekrar okuduğumda hep yeni şeyler öğreniyor, İncil’in eşsiz değerini ve engin bilgeliğini hâlâ keşfetmeye devam ediyorum” diyen yazar, okuyucuyu hiç bitmeyecek bir yolculuğa davet ediyor.